torsdag 20 november 2014

Omvärldsdagar på Frida restaurangen 1

Jag jobbar på Frida restaurangen där all mat för Fridaskolan's elever görs. Här jobbar 6 personer, fyra kvinnor och två män som jobbar med disk och matlagning. Arbetsuppgifterna är enligt mig hyfsat uppdelade. Men vissa personer jobbar t.ex mer med matlagningen eller tvärt om, vilket jag tror beror på vilken utbildning man har. Men i stort sätt så tycker jag att könsfördelningen är bra på företaget och alla hjälps åt för att det ska bli så bra som möjligt.

Några av de kockar som jobbar i restaurangen gått restaurangutbildningen, men inte alla. Men de som inte har utbildningen har istället stor erfarenhet inom branschen och har stora kunskaper inom matlagning. De vet vad de håller på med och är skickliga.

Måna arbetsuppgifter har varit blandade, beroende på vad det blir för mat och hur mycket det finns att göra. Bland annat har jag skivat massor med kassler, rullat köttbullar inför julbordet på skolan, bakat bröd till torsdagens soppa och gjort i ordning mellanmål till de yngre barnen. Så det har varit mycket matlagning med jag har även fått hjälpa till vid disken och städat i köket. Tiderna på arbetsplatsen skiftar också men när man väl jobbar så är det intensivt.

Arbetet är roligt och jag gillar att vara i ett kök och lagar mat, men just nu känner jag inte för att jobba med matlagning. Det verkar rätt stressigt eftersom maten måste vara färdig en viss tid. Jag skulle nog inte trivas i en sådan miljö eftersom jag presterar som bäst när det är lugnt och gått om tid. Men trots det så tror jag att det är en bra erfarenhet att ha jobbat i ett kök samt att man kan hantera stress.

20/11